FAQ


Waarom spreken jullie van ‘ambassadors’ en niet van outsourcingmedewerkers?

Onze medewerkers vervullen niet alleen bij u, maar ook bij ons een erg belangrijke taak: ze vormen het gezicht van ons bedrijf. En dus noemen we ze ambassadors: ze zijn trots om bij ons te werken, en wij zijn er trots op dat ze hun kunde en kennis voor ons inzetten – en zo uw bedrijf in pole positie plaatsen.

Is insourcing hetzelfde als outsourcing?

Nee. Bij outsourcing geeft u een bepaald takenpakket uit handen, en worden die taken vanaf dan extern uitgevoerd. Bij insourcing geeft u die taken ook uit handen, maar komt een medewerker ze bij u uitvoeren. Zo geniet u van meer controle, en van direct contact met de persoon die bij u aan de slag gaat.

Loop ik niet het risico dat mijn eigen job verdwijnt als ik een deel van mijn taken uitbesteed?

Natuurlijk niet. Het doel van out- of insourcing is namelijk niet het overnemen van uw job, maar het ontlasten van een beperkt aantal taken – zodat u net meer ruimte krijgt voor uw eigen job.

Ik ben eigenaar van een kmo. Is outsourcing nuttig voor mij?

Uiteraard. Er zijn in quasi elk bedrijf functies die eigenlijk niet tot de core business behoren. En dat zijn functies waar u in verhouding meer aan verliest dan aan wint: u steekt er veel tijd en energie in, terwijl het meestal geen echt winstgevende taken zijn. Het outsourcen van deze functies aan de specialisten van ManpowerGroup Solutions levert dan ook gegarandeerd winst op – al was het maar de extra tijd die u vanaf dan aan uw core business kunt wijden.

Onze bedrijfscultuur is erg specifiek. Hoe houden jullie daar rekening mee?

Elke verbintenis die we met een klant aangaan, begint met een uitgebreide screening van de specifieke wensen en bedrijfscultuur. Doorheen een uitgebreid aantal gesprekken zorgen we er dan ook voor dat uw aspiraties de aandacht krijgen die ze verdienen. Zo begrijpen we perfect wat u van ons verwacht – en hoe we uw vragen kunnen beantwoorden – hoe specifiek ze ook zijn.

Hoe garanderen jullie dat jullie werknemers ook hun verantwoordelijkheid opnemen?

De medewerkers die we bij u tewerkstellen, zijn niet zomaar de eerste de beste. Bij ManpowerGroup Solutions noemen we ze ‘ambassadors’: met een grondige screening garanderen we hun competenties – en u mag er zeker van zijn dat verantwoordelijkheidszin daar ook bij hoort…

Hoe behoud ik de controle over het werk dat ik uit handen geef?

ManpowerGroup Solutions zorgt ervoor dat u op elk moment het overzicht behoudt over de taken die u ons toevertrouwt. We zijn namelijk even bezorgd over het resultaat als u. Constante rapportering en een overzicht over alle gemaakte kosten en uren is voor ons dan ook een evidentie.